Mietin tänä aamuna imettäessäni joidenkin lasten (ja aikuistenkin) tapaa kaivaa nenäänsä ja syödä se räkäklöntti. Jaa että mistäkö moinen tuli mieleeni? Ei hajuakaan. Imettävän pienen lapsen väsyneen äidin pääkoppa on vaan piuhoitettu ilmeisesti ihan erilailla kuin kenenkään muun. Ja tietty tässä ollaan oltu kaiken maailman eritteiden kanssa tekemisissä viime viikot aika aktiivisesti, tosin räkä ei kuulu niihin. Vielä.

Siis, varmaan jokainen kaivaa joskus nenäänsä. Parempihan se on se klöntti saada sieltä nenästä pois kuin antaa sen kiusata loputtomiin. Yleensä ihmiset kuitenkin (kai??) pyyhkivät sen klöntin paperiin, tai huuhtovat alas viemäristä. Kaikki kuitenkaan eivät. Toiset työntävät se suuhunsa. Nam, on varmaan herkkua. Itse en ole moista koskaan kokeillut, joten en tietenkään voi tietää millaista herkkua se räkäklöntti on. Tosin jos se olisi herkkua, sitä myytäisiin gourmet-ravintoloissa huikeaan hintaan. Ja ainakaan minä en ole kuullut minkään ravintolan tarjoavan räkäklönttejä. Tosin tuskinpa niitä tuolla nimellä myytäisiinkään, enkä siis tosiasiassa tiedä olenko jossain liikeillallisella kaupungin kalleimmassa ravintolassa vetänyt räkää hyvällä ruokahalulla.

Lasten kohdalla ehkä jotenkin ymmärrän rään syönnin. Lapset kun syövät kaikkea muutakin mahdollista. Tiedän esimerkiksi henkilön joka söi omaa kakkaansa taaperoikäisenä. Ja jokainenhan meistä on syönyt hiekkaa ja lunta. Mutta että vielä aikuisetkin harrastavat rän syöntiä. Kerran ajelin autolla jossain päin kaupunkia. Liikennevaloissa viereen pysähtyi joku hienon ja kalliin näköinen auto ja sen ratissa oli pukumies bluetooth handsfreelaite korvallaan. Joka kaivoi antaumuksella nenäänsä, tarkisti sormen päähän tarttuneen saaliin ja kyllä, työnsi sitten klöntin suuhunsa. Minä yökkäsin. Näky vaan oli sellainen jota oli pakko tuijottaa, vähän niin kuin joku onnettomuus.  

Jos joku lukijakunnasta tietää syyn tälle käytökselle, niin olisin enemmän kuin iloinen mysteerin valottamisesta. Ei jäisi ajatus vaivaamaan päähän ikiajoiksi. Muutenkin meillä nukutaan aika huonosti tätä nykyä, ja tuollainen asia kun jää mieleen pyörimään, niin ei varmana tule uni.

-PeppiLotta