Ja meillä tällaiset.. Olen varmaan äärimmäisen kypsymätön ja lapsellinen, mutta kyllä, minua naurattaa ihan törkeästi perheemme pienokaisen pissa, kakka ja pierujutut. Lapsen mummo oli sunnuntaina kylässä. Nautimme hyvin ansaittua jälkiruokaa, lapsi mummon sylissä. Mummo syö ja lapsi laskettelee aivan mielettömät pierut ja kakat mummon vatsan päällä. Meinasi koko vauva tippua sylistä, kun nauraa hekottelimme äitini kanssa tilannetta. Vastaava tilanne oli tänään, kun lapsen kummitäti piti lasta samassa asennossa vatsansa päällä ja juttelimme jotain tosi tosi henkeviä, kun lapsi päästi kunnon töräykset ja vaippa oli ääriään myöten täynnä. Samoin kuin kaaressa lentävä pissa on äärimmäisen hauska asia. Etenkin silloin kun se osuu johonkin (muuhun kuin minuun). Missähän kohtaa tuo lapsi alkaa ymmärtää näitä asioita ja leimaa vanhempansa hulluiksi?

Muutenkin sitä huomaa, että nuo lapsesta irtoavat eritteet ovat yhtäkkiä tosi merkittävä juttu. Isoa pissaa vaipassa ihmetellään, kakan tuloa odotetaan kuin lottovoittoa, röyhtäisy saa aikaan kehut (ja sitten kohta rupeat opettamaan lasta, että se röyhtäily ruoan päälle on oikeasti huono tapa..) ja pulautuksia seurataan silmä kovana, että tuliko sitä nyt kuinka paljon ja jäiköhän sille mahaan mitään. Vanhemmuus on aika sairas laji, kun rupeaa oikein asiaa miettimään..

Toinen huvi on syöminen. Tai syöttäminen. Oletteko koskaan koittaneet saada nälkäiseltä, tuttia raivokkaasti imevältä lapselta sitä tuttia pois suusta? Tai sormia? Tai tissiä kesken syöntiä? Voin kertoa että ei muuten ole ihan helppoa. Saa aikuinen ihminen käyttää voimia ihan tosissaan. Ja tissiin sattuu pirusti kun sitä väkisin koittaa saada irti lapsen suusta. Kertakokemus tästä lajista opetti asian tuskallisuuden ja nyttemmin odottelen suosiolla siihen saakka kunnes imuote on herpaantunut hieman.

Toivoakseni osaamme joskus tulevaisuudessa nauraa lapsen kanssa, eikä aina vaan lapselle, ettei lapsi kasva ihan kieroon..

-PeppiLotta