Sain lähetteen äitiyspolille. Ihan aiheesta siis. Ajanvarauslappu kolahti postiluukusta maanantaina ja aika tiistaille. Ei siinäkään vielä mitään. Ihailtavan nopeaa toimintaa kaikkinensa, kun puhutaan julkisesta terveydenhuollosta.

Se mikä ohjelapussa pisti ihmettelemään oli lause: Lapsia ei voi tuoda tutkimushuoneisiin. Kun kyse kuitenkin on äitiyspoliklinikasta, ja iso osa sitä tutkimusta tällä osastolla on se äidin mahassa kelluva lapsi. Että mihin hittoon sen ipanan sitten oikein laittaa siksi aikaa? Jättää napanuoran varassa narikkaan roikkumaan? Mitäs jos narikkalappu häviää, eikä omaansa saa takaisin kun vasta päivän päätteeksi, kun kaikkien muiden lapset on jo napanuorineen lunastettu? Mitäs jos joku unohtaa oman lapsensa sinne narikkaan, niin jääkö sitten sen narikkalapun hukanneenkin äidin lapsi narikkaan killumaan siihen saakka, kun ne toimitetaan löytötavaratoimistoon?

Voitte siis kuvitella miten huojentunut olin kun tajusin paikan päällä, että tokihan sinne tutkimushuoneisiin saa nämä syntymättömät lapset viedä mukanaan, ja että ilmoitus tarkoitti jo syntyneitä pienokaisia. Melkein tein jo itsestäni täydellisen idiootin, kun valmistauduin kysymään sitä lapsinarikkaa vastaanoton tädiltä. Kyllä tulevalle äidille on maailmassa sitten monta ihmeellistä asiaa.

-PeppiLotta