1. Pidä AINA jääkaapissa pullo kuoharia. Tai baarikaapissa pullo punkkua. Tai viskiä, tai pari siideriä tai Gin Tonic ainekset. Sekä lääkekaapissa jotain rauhoittavaa. Alkoholin voit juoda tiukan paikan tullen itse, ja rauhoittavat antaa lapsille. Älä missään tapauksessa sotke alkoholia ja rauhoittavia keskenään, säikyttää lapset ja puolison henkihieveriin jos äiti makaa syvässä tajuttomuuden tilassa. Vaikka jotkut väittävät että alkoholi ei ole mikään ratkaisu, niin ihan rehellisesti, se on säästänyt monta lasta selkäsaunalta, kun on voinut ottaa drinksun tai pari hermojen lepuuttamiseksi. Ja tuleehan se unikin paremmin silmään touhukkaan päivän jälkeen, kun ottaa lasillisen tai pari. 
  2. Laita puhelimen pikavalintanäppäimiin paikallisen sossun puhelinnumero. Tiukan paikan tullen, kuten kesälomalla, festarikaudella tai muuten vaan bilefiiliksissä voit soittaa sossun tädeille ja tehdä nimettömän ilmiannon huonosti kohdelluista lapsistasi. Ilmainen hoitopaikka lapsille ja huolettomia vapaapäiviä sinulle.
  3. Älä missään nimessä päästä lapsiasi niskan päälle. Lapset, nuo ihanat pikkupirulaiset yrittävät kiristää tiukan paikan tullen mitä moninaisimmilla keinoilla. Pidä huoli että tiedät jotain sellaista lapsestasi mitä hän ei missään nimessä halua toisen vanhempansa/sukulaisten/kavereiden/tyttö- tai poikaystävänsä tietoon.
  4. Lahjonta - kiristys - uhkailu toimii lähes jokaisessa kriisitilanteessa.
  5. Jos lapsesi on hiljaa, hän todennäköisesti tekee jotain luvatonta.
  6. Pidä huoli siitä että lapsesi ei tiedä heikkoja kohtiasi. Jo melko pienet lapset osaavat iskeä pirullisen tarkasti siihen arkaan kohtaan.
  7. Lapset ovat ovelia. Osaavat esittää enkeliä ja päivänsädettä kaikille muille, ja olla suoranaisia hirviöitä äidilleen.
  8. Laita kuukausittain tietty summa lapsilisistä säästötilille tuottamaan. Kun lapsi on 18-vuotias sinulla on varaa laittaa lapsesi kunnon terapeutille. Ei tule ikäviä lööppejä psykoteinistä.  

Eiköhän tässä ensihätään..

-PeppiLotta